Az első három GINOP pályázat összesen 90 milliárdot ér KKV a szektor számára

ginop_palyazat_2015_hirekAz első 2015-ös GINOP pályázat 50%-os támogatási intenzitással és 5 milliárd forintos keretösszeggel (projektenként 1,5 millió Ft és 20 millió Ft közötti támogatással), június 22-én startol! A mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatását célzó GINOP-1.3.1-15 a vállalkozások nemzetközi versenyképességének javítására fókuszál, illetve, hogy a magyar KKV-k mind nagyobb számban alakíthassanak ki külkereskedelmi kapcsolatokat, tegyenek szert külföldi üzleti partnerekre.

GINOP-1.2.1 – 80 milliárd a KKV-k sikeréért

A másik két GINOP pályázat esetében, még nem tudni pontos beadási dátumokat, hisz pl. a Miniszterelnökség és a Nemzetgazdasági Minisztérium a GINOP-1.2.1 létszámnöveléssel kapcsolatos elvárások tekintetében nem értett egyet, így a felülvizsgálatot kezdeményezett. A KKV szektor egyre növekvő érdeklődéssel várakozik a kiírásra, hisz Pest megye és Budapest kivételével az ország egész területét lefedő lehetőségről van szó. Az egyszerűsített eljárás keretében várhatóan 10 és 100 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatást lesz lehetőségük mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásuk bővítésére fordítani a 80 milliárd forintos keretösszegből. A támogatás maximális mértéke a földrajzi lokációtól és a vállalkozások méretétől függően változhat 35% és 50% között. Az OTP Business ügyvezető igazgatója, Csonka Tibor felhívta a figyelmet a kötelező vállalásokra, hisz a projekt fizikai lezárását követő két évben minimum 5 %-al, vagy a támogatás összegével megegyező mértékben növelniük kell nettó árbevételüket, míg a foglalkoztatottak létszámát minimum 4 fővel, nem is beszélve a pályázati önrész biztosításáról.

UDPATE: A pályázat megjelent: 2015.06.09.:GINOP-1.2.1-15 – Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bÅ‘vítése

GINOP-1.2.2 – 5 milliárd Ft a szabad vállalkozási zónák KKV szektorának

A GINOP-1.2.2 ugyancsak a KKVk szabad vállalkozási zónákban történő munkahelyteremtő beruházásainak támogatást célozza meg 5 milliárd forintos keretével.

UPDATE: A pályázat megjelent: 2015.06.09.: GINOP-1.2.2-15 – Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbÅ‘vítÅ‘ beruházásainak támogatása

Az új Gazdaságfejlesztési és Innováció Operatív program pályázatai kiváló lehetőséget teremtenek a magyarországi KKV-k forrásszerzési lehetőségeinek kiszélesítésére. A nyári időszakban vélhetően több más GINOP pályázat is megjelenik. A márciusban megjelent GINOP 2015 évi fejlesztési kerete szerint ebben az évben a GINOP pályázatok támogatására több, mint 300 milliárd forint került elkülönítésre.

Forrás: Magyar Hírlap