Pályázati egyeztetésen a GINOP-1.2.8 és VEKOP-1.2.6 – A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása c. pályázat

Kikerült egyeztetésre a várva várt GINOP128 mintegy 33 Mrd Ft-os és a VEKOP126 (A GINOP KMR-es kistestvére is) 18,816 Mrd Ft-os kerettel. A felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a hazai vállalkozások (ezen belül is kiemelten a mikrovállalkozások) munkavállalói létszámának minél nagyobb arányú megtartásán, továbbá az egyes KKV-besoroláshoz és alkalmazotti létszámhoz illeszkedően elérhető támogatás révén megvalósuló fejlesztéseken keresztül. A pályázatot várhatóan júniusban lehet beadni.

A Felhívás kiemelt célja a hazai KKV-k termelékenységének növelése és technológiai megújulásának támogatása.

A pályázók köre:  Mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább 1 – a 2019. évre vonatkozó – lezárt (beszámoló), teljes (365 napot jelentő) üzleti évvel, és amelyek átlagos statisztikai állományi létszáma 2020. április hónapra vonatkozóan minimum 5 fő volt. A pontnak való megfelelés a http://e-beszamolo.im.gov.hu/ oldalra feltöltött éves beszámoló alapján történik, így a támogatási kérelem benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes – 2019. évre vonatkozó – üzleti év éves beszámolójának közzététele a támogatást igénylő felelőssége.

A támogatás mértéke: legfeljebb 70%

A támogatás összege: 5 M Ft – 153,5 M Ft

Az igényelt támogatás maximális összegét a támogatást igénylő vállalkozás 2020. április havi átlagos statisztikai állományi létszáma határozza meg:

·         5-9 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 M Ft / alkalmazott;

·         10-49 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 M Ft / alkalmazott az első 9 főre, majd 1 M Ft / alkalmazott a 10. főtől;

·         50-249 fő közötti vállalkozás esetén 1,5 M Ft / alkalmazott az első 9 főre, majd 1 M Ft / alkalmazott a 10-től a 49. főig, és 500.000 Ft / alkalmazott az 50. főtől.

Részleteket az elszámolható tevékenységekről és feltételekről, valamint a beadás menetéről az „Összefoglalók” menüpontban található csatolt dokumentumban olvashat.