Innováció és kutatás-fejlesztés támogatásra 750 milliárd forint az új ciklusban!

A kutatás fejlesztés támogatására 750 milliárd forintot fordít a magyar kormány a 2020-ig terjedő ciklusban. Ez az összeg háromszor több a megelőző időszakéhoz viszonyítva, melyet a K+F tevékenységek támogatására fordíthatnak a kedvezményezettek – jelentette be Csepreghy Nándor Kecskeméten, az IQ Kecskemét Ipari Innováció Központ alapkőletételének eseményén, amely 2,1 milliárd forintos EU-s támogatással épül.

A hazai innováció, mint kitörési pont!

Mára a legjobb magyar ötletek zöme külföldi támogatások hátszelén vitorlázik ki a világpiacra és az ebből származó jövedelem, a hozzáadott értékről nem is beszélve, külföldre kerül – mutatott rá Csepreghy. Az Ipari  Innováció Központ egyike azon beruházásoknak, melyek részét képezik Magyarország Kormánya által kezdeményezett együttműködésnek a magyarországi innováció fejlesztésére, mely által egyre több magyar termék találhatja majd meg az utat a világpiacra.

Az Innovációs Központ várhatóan még idén elkészül, működésének első évében pedig 26 új munkahelyet teremt. A központ alapkövét Csepreghy Nándor, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Lénárt Szabolcs, a kedvezményezett IQ Kecskemét Kft. ügyvezetője, valamint Szalados László, a kivitelező KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója közösen helyezték el.

Forrás: MTI